Objavte náš výber najlepších organických CBD čajov a organických CBD bylinných čajov, ktoré si môžete vychutnať bez miery!
Bylinný čaj CBD: organická infúzia CBD
Bylinné čaje a nálevy sú od nepamäti uznávané pre svoje blahodarné účinky! Hydratujú vás, odvádzajú toxíny z tela a predovšetkým využívajú účinné látky rastlín v bylinných čajoch. Bylinné čaje s obsahom CBD budú výbornými partnermi pre vaše večery a detoxy, ktoré obmedzia príjem kofeínu alebo teínu. V kombinácii s CBD kvetmi vás CBD nálevy účinne upokojia.
CBD čaj: organický zelený čaj s CBD
Zelený čaj je už tisíce rokov známy svojimi liečivými vlastnosťami a mnohými výhodami: prírodný antioxidant, spaľovač tukov, regulátor hladiny cukru v krvi, protizápalové účinky, antidepresívum, zníženie duševnej únavy a zvýšenie pozornosti a koncentrácie atď. V kombinácii s CBD je zelený čaj CBD dokonalým prírodným antistresovým prostriedkom.
Rooibos CBD : Infúzia organického rooibosu s CBD
Rooibos pochádza z Južnej Afriky a neobsahuje kofeín! Tento červený čaj je skutočným spojencom pre vaše večery a noci. V kombinácii s CBD znásobuje Rooibos CBD prínos pre náš organizmus vďaka vysokému obsahu prírodných antioxidantov a preventívnym a upokojujúcim vlastnostiam pre náš tráviaci systém.
Maté CBD : Organický čaj Maté s CBD
Maté pochádza z Južnej Ameriky a je tradičným nápojom predkov, ktorý už stáročia konzumujú obyvatelia Paraguaja a Brazílie. Maté je známe svojimi mnohými výhodami: stimuluje myseľ bez toho, aby spôsobovalo vzrušenie, bojuje proti únave a je superpotravinou vďaka množstvu antioxidantov a vitamínov atď. Mate obsahuje viac kofeínu ako čaj, ale menej ako káva. V kombinácii s CBD vás Maté CBD povzbudí bez toho, aby vás vzrušovalo!
CBD čaj: organický čierny čaj s CBD
Rozdiel medzi zeleným a čiernym čajom spočíva v spôsobe spracovania čajových lístkov. Počas spracovania sa čierny čaj oxiduje a fermentuje. To mu dodáva hnedú farbu a vynikajúcu chuť. Čierny čaj je bohatý na antioxidanty (polyfenoly) a pomáha predchádzať kardiovaskulárnym ochoreniam. Je tiež vynikajúcim mozgovým stimulantom, ktorý sa výborne kombinuje s CBD.
Zistite viac o bylinných čajoch CBD
Ako sa má bylinný čaj CBD používať?
Koľko bylinného čaju CBD mám použiť?
Na dávkovanie CBD čajov a nálevov pridajte 2 gramy CBD bylinného čaju na šálku vody zohriatej na 80 alebo 85 stupňov. Doba lúhovania by mala byť 7 až 10 minút.
Extrakcia a asimilácia CBD
Do vriacej vody odporúčame pridať mastnú látku, ako je plnotučné mlieko, rastlinný olej (napríklad kokosový olej), smotana alebo olej CBD, aby sa uľahčila extrakcia a asimilácia kanabinoidov, najmä CBD. CBD je rozpustný len v tukoch.
Vyberte si organické bylinné čaje CBD
V prvom rade je najlepšie piť organické čaje a bylinkové čaje. Preto sú všetky nálevy, bylinné čaje a čaje, ktoré ponúkame, ekologicky pestované.
Ako si pripraviť bylinný čaj CBD?
Existujú tri spôsoby prípravy bylinných nápojov: infúzia, odvar a macerácia.
Infúzia bylinného čaju CBD
Toto je najznámejšia a najpoužívanejšia metóda! Tekutina (voda alebo rastlinné/živočíšne mlieko) sa privedie na teplotu viac-menej blízku bodu varu a potom sa zaleje bylinným čajom CBD (alebo čajom CBD či nálevom CBD). Potom sa nechá niekoľko minút vylúhovať.
Tu je malý tip: zakryte prípravok a pred ochutnávkou odstráňte všetky kvapky, ktoré sa vytvorili na viečku, pretože obsahujú veľa účinných látok, ktoré unikli v pare. Vyhnite sa aj plastovým viečkam.
Ak si chcete nálev osladiť, použite namiesto neho med, ktorý tiež prinesie svoje výhody (teplota nálevu by nemala byť príliš vysoká, pretože med teplom stráca niektoré svoje vlastnosti).
Odvar z bylinného čaju CBD
Bylinný čaj CBD namočte na niekoľko minút do vriacej vody a potom odstráňte z ohňa.
Macerácia bylinného čaju CBD
Rastliny nechajte niekoľko hodín namočené (macerovať) v studenej vode (podľa potreby môžete namiesto vody použiť olej). Takto vznikne tzv. macerát.
Ako by sa mali bylinné čaje CBD skladovať?
Čaj a nálevové vrecúška skladujte na tmavom, suchom a miernom mieste (maximálne 25 °C).
História infúzie
Ľudia využívajú rastliny ako potravu a liek od nepamäti. V roku 2737 pred naším letopočtom objavil čínsky cisár Šen Nung princíp lúhovania čaju. Nálevy sa používali aj v starovekej Mezopotámii a Egypte.
Až v stredoveku sa konečne uznali priaznivé účinky rastlín na zdravie. Ale počas renesancie sa s pokrokom vedy a botaniky zistila prítomnosť účinných látok v rastlinách, čo dokázalo ich užitočnosť a liečebnú účinnosť.
Napriek tomu sa upustí od používania rastlín v prospech liekov.